В Румъния

Мобилността в Румъния започна на 9 май и завърши на 13 май 2011 година. Представители от всяка страна (България, Турция, Румъния и Полша) използваха ИКТ за кратко представяне на техните държава, град/ село, училище, образователна система и дейности по проекта . Ученици от Румъния, Турция и Полша преставиха тържество, което е заснето, записано на диск и публикувано в сайта на училището. Включвайки продукти по проекта и от българските ученици, изготвиха изложба в коридора на училището.

Осъществена бе среща с областната управа, инспектората по образование, където бе разменена информация относно образователната система в дуржавите – партньори.

Домакините организираха екскурзии в Брашов, Синая, Замъкът на граф Дракула, където разкоша, блясъка на дворците и интересната история, оставиха трайни впечатления в съзнанието ни. Синая - вълшебен микс от красиви хотели и планиниски върхове. Пищност, богатство, разточителство. Всеки сантиметър – майсторски изваян от човешка ръка. Дърворезба, позлата, невероятни картини, огромни огледала, маса, отрупана с кристал и порцелан. Цялата тази помпозност е красива, приказно красива.

Посещенията дадоха богата географска информация, а също и за историческото миналото на този район. Срещата и комуникацията с останалите партньори обогатиха и доразвиха чуждоезиковите умения на учениците.

С реализираните дейноси по проекта бяха запознати родители, ученици, жителите и управляващите органи на село Църквица.